Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Dedis dediksen perään 

Kevät on usein kiireistä aikaa lukukauden loppumisen vuoksi itse kullakin. Mitä tehdä, kun tuntuu, että seinät kaatuu päälle? Oma elämäni on muutenkin toiminnantäyteistä harrastuksien vuoksi ja jottei talous ihan kaatuisi, niin töissäkin on käytävä. Tämä kaikki päätoimisen opiskelun ohella siis. Aika ajoin tulee hetkiä, kun hommat kasaantuu ja tuntuu, että on deadline deadlinen perään. Varsinkin nyt etäopiskelun aikana, kun opiskelu on jäänyt vielä enemmän opiskelijan omalle vastuulle. Tuntuu ettei pysy oikein itsekään perässä mitä piti milloinkin tehdä. Elämä tuntuu pieneltä kaaokselta. Tämän kaaoksen keskellä liityin kuitenkin vielä KOEn hallitukseen. Alkuun oli paljon opeteltavaa ja vieläkin tuntuu etten ole ihan perillä kaikesta, mutta toistaiseksi olen hyvin pysynyt kyydissä mukana.

Miten sitten saa tällaisen kaaoksen pysymään kasassa? Lähiopetuksessa luennot on merkitty lukujärjestykseen eli ne on aikataulutettu. Niinpä päätin aikatauluttaa myös etäopiskeluni. Minun vinkkini on laittaa asiat tärkeysjärjestykseen aikataulua suunniteltaessa. Aikataulu on myös hyvä suunnitella omaa itseään ajatellen ja kuunnellen. Minä en esimerkiksi pysty pitämään kellon tarkkaa aikataulua elämässäni, mutta jos päätän että tuona päivänä teen tuon asian niin yleensä se tulee tehtyä.

Aikataulun tekemisen aloitin selvittämällä kaikkien kurssien deadlinet ja mitä tehtäviä kurssi sisältää. Tämän jälkeen tein tärkeysjärjestyksen menoistani, ensimmäisenä oli jo sovitut työvuorot, koska niitä ei pysty enää siirtämään tai perumaan. Samaan kastiin kuului sovitut valmennukset ja hallitusjutut. Tämän jälkeen arvioin paljonko vapaa-aikaa päivässä jää näiden asioiden jälkeen. Sopivassa suhteessa vapaa-aikaan laitoin aikatauluuni mitä tehtäviä mistäkin kurssista teen minäkin päivänä. On hyvä muistaa ettei yhtenä päivänä tee liikaa, kaksi tuntia yhteen putkeen opiskelua voisi pitää maksimaalisena määränä. Tämän jälkeen pitää viimeistään pitää taukoa. Itselleen kannattaa myös suunnitella vapaapäiviä ja jotain kivaa tekemistä, jotka ottaa myös huomioon aikataulussa. Minulla valmennukset ajavat tämän asian. Omassa aikataulussani on lähes jokapäivälle jotain, mutta tähän ei tarvitse käyttää aikaa päivässä sitä kahta tuntia pidempään, joka ylläpitää motivaatiota pysyä aikataulussa.

Aikataulutuksen avulla on helpompi hahmottaa kurssien sisältöä ja miten paljon aikaa ne mahdollisesti vaativat. Loppuun vielä muistutuksena, älkää olko itsellenne liian ankaria!

Edunvalvontatiimi

Anni Rämä

anni.rama(at)koeopku.fi

Kesäsuunnitelmia

29.05.2020 Dilek Korkmaz

Kulunut kevät on ollut rankka. Vaikka siinä on ollut puolensa Lue lisää

Dedis dediksen perään 

20.05.2020 Anni Rämä

Kevät on usein kiireistä aikaa lukukauden loppumisen vuoksi itse kullakin. Lue lisää

Nyt puhutaan palautteesta!

14.05.2020

Tavallisesti blogitekstimme tarjoavat valmiita vastauksia, ajatuksia tai vähintään vinkkejä. Tänään Lue lisää

5 vinkkiä hyvinvointiin poikkeusoloissa (COVID-19)

08.05.2020 Petra Hasila

1. Liiku Liikunta on yksi tärkeimmistä tavoista saada kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lue lisää

Näytä lisää