Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Duunitaitoja tutoroinnista

Moikkeliskoikkelis! Näin tutorhaun lähestyessä loppusuoraa, voisin heittää ilmoille äkkiseltään muutaman hyvän taidon, joita pääsee treenaamaan tutoroinnin myötä ja jotka kantaa niinkin pitkälle kuin työelämään asti. Mitä?!? Ai minkälaista hyötyä tutoroinnista olisi työelämään? Omalta kokemuspohjalta voisin nostaa ylös muun muassa nämä taidot:

Tiimityö. Todennäköisimmin, mihin omalla urapolullaan päätyykin, pääsee jossain kohtaa uraputkea tekemään töitä tiimissä. On se joko yhteispeliä tai tiimin vetämistä, tutoroidessa pääsee työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa, jolloin pitää pystyä puhaltamaan yhteen hiileen. Esimerkiksi orientaatioviikolla tämä näkyy tutoreissa, jotka itsevarmoina ja toimivalla tiimityöskentelyllä ryhmäyttävät uusia opiskelijoita ja vastuutuutoreissa, jotka osaavat ottaa vastuuta ja ohjata suurempaakin tiimiä. Josta päästäänkin seuraavaan:

Itseohjautuvuus. Nykypäivänä arvostetaan oma-aloitteisuutta ja ohjautuvuutta työelämässä entistä enemmän, kun ei kokoajan jonkun tarvitse olla sanomassa mitä tehdä seuraavaksi. Tarvittavat työkalut tähän annetaan jo tutoroinnin alkuvaiheessa. Koulutuksissa, jolloin varmistetaan, että ensimmäisenkin vuoden opiskelija osaa ohjata kanssa opiskelijoitaan, eikä sormi mene suuhun pahassakaan paikassa. Loppu onkin itse tutorin käsissä, jos ei kaikkeen löydy vastausta omasta tietopankista, seuraavana osataan selvittää keneltä voisi neuvoa tai apua saada. Vastaavasti vastuututorina pääsee organisoimaan tutorvartteja mikäli jaettavaa tietoa ilmenee, jolloin ei muu auta, kuin ottaa hommasta koppia ja toimittaa tiedot eteenpäin. Tutorvarteista puheenollen päästäänkin jälleen seuraavaan aiheeseen:

Esiintymistaito. Oli se sitten niinkin kinkkinen tilanne, kuin työhaastattelu, esitys pomolle syistä palkankorotukseen, myyntitilanne, asiakaskohtaaminen, esitelmän pitäminen kenelle tahansa ja minkä kokoiselle porukalle tahansa vakuuttavasti, pääsee tätä treenaamaan tutoroidessa. Niinkin jännittävään tilanteeseen pääsee esimerkiksi pääsykokeiden aikaan, jolloin hakijoille pääsee esittelemään koulua sekä orientaatioviikolla, kun pääsee kertomaan miten reppua ja peppiä ajetaan tuntemattomille juuri aloittaneille kanssa opiskelijoille. Tai vastaavasti kun pääsee perustelemaan samoille kavereille, että miksi aikuiset ihmiset leikkivät ryhmäytymisleikkejä. 

Tässä muutamia käytännöntaitoja, joita pääsee hyvässä, saman henkisessä porukassa kehittämään. Jos haluaisit jotain näistä taidoista lähteä oppimaan tai treenaamaan, on se jo tarpeeksi hyvä syy hakea mukaan remmiin. 

https://forms.gle/ydS6ckWAjiQnVAin9

Heipsun keipsun, 

Arttu

Opiskelijan ohjaus -tiimi

Arttu Suorsa

arttu.suorsa(at)koeopku.fi

KOE‌ ‌hanketyö‌ ‌

02.04.2020 Ninni Kuparinen

Koronasta‌ ‌huolimatta‌ ‌suurin‌ ‌osa‌ ‌meistä‌ ‌työskentelee‌ ‌entiseen‌ ‌tahtiin,‌ ‌vaikka‌ ‌työ‌-‌ Lue lisää

Mulla on tylsää!

27.03.2020

Kysyimme viime viikolla Instagramissa vinkkejä vapaa-ajanviettoon poikkeustilanteessa ja tällä viikolla Lue lisää

Etäarki haltuun – testaa KOEn vinkit!

19.03.2020 Emma Kokkonen

Etäarki on täällä! Osalle meistä tilanne on miellyttävä, osalle ei Lue lisää

Mitä tällä viikolla syötäisiin?

12.03.2020 Marianna Änäkäinen

Heippa! Opiskelijana raha ei aina ole itsestäänselvyys ja välillä elämää Lue lisää

Näytä lisää