Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Miten pukeutua opiskelijatapahtumiin?

Välillä voi olla hankalaa keksiä miten pukeutua erilaisiin tapahtumiin. Moni meistä myös joutuu työstämään asuja opiskelijabudjetilla. Kokosimme vinkkejä, miten pukeutua erilaisiin opiskelijatapahtumiin.

Omasta vaatekaapista voi löytää aarteita

Aina ei tarvitse käyttää rahaa asuun, vaan omasta vaatekaapista voi löytyä kaikki tarvittava. Hyvänä vinkkinä on myös käydä läpi kumppanin ja kavereiden vaatekaapit. Olemme useamman kerran lainanneet vaatteita ja asusteita kavereiden kanssa.

Asusteet, hiukset ja meikit viimeistelevät asukokonaisuuden

Hiusten ja meikkien laittaminen voi kuulostaa haastavalta, mutta netistä löytyy paljon videoita ja ohjeita, kuinka tehdä meikit ja hiukset erilaisiin tilaisuuksiin. Laukku, kengät, hattu ja erilaiset korut viimeistelevät asukokonaisuuden.

Sosiaalisesta mediasta ja netistä ideoita asuun

Nykyään on helppo etsiä inspiraatiota somesta. Olemme etsineet erilaisia ideoita juhliin ja tapahtumiin esimerkiksi Instagramista hakemalla aiheeseen liittyviä hashtageja. Hyviä ideoita asujen tekemiseen löytää myös esimerkiksi Pinterestistä, ja varsinkin käyttämällä hakusanaa DIY (Do It Yourself).

Vanhemmilla opiskelijoilla ja tutoreilla on kokemusta asiasta

Jos dresscodea ei ole mainittu, kannattaa nykäistä tutoria hihasta ja kysyä. Tutoreilla ja vanhemmilla opiskelijoilla on kokemusta ja tietämystä, miten mihinkin juhliin pukeudutaan ja näin ollen osaavat auttaa.

Vanhat vaatteet uusiksi

Mikäli et löydä kotoasi kaikkea tarvittavaa asuusi, niin kirpputorit ovat hyviä paikkoja tehdä edullisia löytöjä. Käytettyjen tavaroiden ostaminen on myös ekologisempaa. Halpaa käytettyä vaatetta on myös ehkä henkisesti mukavampi tuunata, kuin ihan uutukaista. Sakset, maalit, neula ja lanka vaan rohkeasti käyttöön! Mikäli haluat värjätä vaatetta, on saatavilla erilaisia tekstiilivärejä, sekä myös ihan tusseilla tai akryyliväreillä voi kuvioida kankaita.
Joitakin asusteita saattaa joutua väkertämään hieman enemmän, jolloin pelkästään kirpputorivalikoimalla ei välttämättä pärjää. Askartelua varten ei kuitenkaan ole aina pakko jalkautua alan liikkeeseen, vaan ihan marketeista voi löytyä hyvin käyttökelpoisia tarvikkeita.

Valmiin asun tilaaminen

Mikäli asujen tuunaaminen ei tunnu omalta hommalta, niin aina voi tilata valmiita asuja ja asusteita esimerkiksi Punanaamiosta. Kimppatilauksella kaverin kanssa postikulut saa kätevästi jaettua. Myös Pilailu-Puodista voi tilata nettisivujen kautta, ja lahtelaiset voivat halutessaan hakea tilauksensa ilman toimitusmaksuja Pukuvuokraamo Kostyymista.

Huomioi dress code asuvalinnassa

Aina on hyvä noudattaa pukukoodia (eli dress code = DC). Dress code tarkoittaa tilaisuuden järjestäjien esittämää toivomusta siitä, miten juhlijat pukeutuvat juhlia varten. Opiskelijatapahtumissa on aina kerrottu millainen dress code on. Turvallisuutta rikkovat asut ja asusteet eivät ole suositeltavia. Niin sanotusti kättä pidemmät asusteet, kuten miekat ja kepit sun muut on syytä jättää kotiin.

Haalarit on aina hyvä idea

Haalarit kuvaavat sinua ja ne päällä edustetaan omaa ainealajärjestöä. Lisäämällä paidan ja asusteita, saa luotua hyvän asun. Kaikissa juhlissa ei kuitenkaan ole suositeltavaa käyttää haalareita, mutta siitä on yleensä mainittu.

Tutoriksi mars!

22.10.2020 Dilek Korkmaz

Moneen elämässä vastaan tulevaan kysymykseen on hankala vastata, mutta kun Lue lisää

Miksi asettua ehdolle?

09.10.2020 Reetta Tuominen

KOEn toiset edustajistovaalit ovat aivan nurkan takana ja ehdolle asettuminen Lue lisää

Kuinka hallita omaa kuormittumista?

24.09.2020 Pekko Pirhonen

Liian kiireinen elämä ja opiskelutahti ajavat helposti nurkkaan ja aiheuttavat Lue lisää

Hyvin me vedettiin!

11.09.2020 Ninni Kuparinen

Syksyn hulinat alkoivat, mutta katsotaan pikkuisen taaksepäin. Pyysimme keväällä opiskelijoilta Lue lisää

Näytä lisää