Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Miten tutoroida verkossa?

Kiinnostaako tutorointi? Tutorointi on opiskelijatapahtumien ohella yksi KOEn näkyvimpiä toimintamuotoja. Uudet opiskelijat tapaavat tutorit ensimmäistä kertaa jo pääsykokeissa ja tutorit ovat mukana uusien opiskelijoiden arjessa koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan.  

No miksi lähtisit tutoriksi? Hyödyt tutoroinnista niin monella tavalla! Pääset verkostoitumaan ja kehittämään työelämätaitoja, kuten ryhmän johtamis- ja viestintätaitoja. Tutorointi on kivaa ja ei vie paljon aikaa. Lisää tietoa tutoroinnista ja tutoreiden kokemuksista voit lukea KOEn aiemmista Artun, Villen ja Dilekin kirjoittamista blogeista. Tässä blogissa KOEn Nooa ja Vilma kertovat, miten toteuttaa etätutorointia korona aikaan!

Haluamme kertoa teille omia näkökulmiamme etätutoroinnista ja miten sitä toteutetaan. Mitkä asiat ovat tärkeitä etätutoroinnissa ja mitä tulee ottaa huomioon etätutorointia toteuttaessa?

  1. Selkeä tavoite: Miksi päätät järjestää etätutorointitapahtuman? Miten opiskelijat hyötyvät siitä?
  2. Jäsenet: Ketkä kutsut? Onko vain oman fuksiluokkasi oppilaat vai kaikki alan fuksit?
  3. Valmistelu: Ohjelman suunnittelu. Ajankohdan valitseminen ja ryhmien huomioonottaminen. 
  4. Mainostus ja viestintä: Mainosta tapahtumaasi ajoissa ja yritä pyrkiä siihen, että mahdollisimman moni halukas saisi tietää tapahtumasta ja pääsisi osallistumaan. 
  5. Hyvä meininki: Positiivisen ilmapiirin luominen tapahtumassa. Rento, mutta asiallinen tapahtuma. Otetaan kaikki huomioon ja kunnioitetaan toisiamme.

Näinä aikoina ryhmäyttäminen voi olla haastavaa, mutta viestintä on kaikkein tärkeintä. Pidä yhteyttä fukseihisi ja kysele kuulumisia ja heidän toiveitaan, miten voitaisiin järjestää tutorointia. Ottaen huomioon sen aikaiset rajoitukset.

Tutorit eivät tee tätä työtä yksin. Opiskelijaryhmillä on 2-4 tutoria, jotka ovat aina yhdessä mukana auttamassa ja suunnittelemassa. Tutoreiden tukena ovat myös päätutorit ja KOEn tutorvastaavat. Heillä on paljon kokemusta ja tietoa, joten voit aina kysyä heiltä apua.

Heräsikö mielenkiintosi tutorointia kohtaan? Tutorhaku on alkanut 10.2 ja se on auki 7.3 asti. Ota tästä siis mahtava tilaisuus, lähde mukaan mahtavaan porukkaan ja hae tutoriksi!

Hae tutoriksi tästä.

Opiskelu ja työskentely kotona

08.04.2021 Vilma Kylmälä

Maailmantilanteen vuoksi joudumme työskentelemään kotoa käsin, mutta toivottavasti pääsemme palaamaan Lue lisää

Miten tutoroida verkossa?

24.02.2021 Vilma Kylmälä ja Nooa Kopanen

Kiinnostaako tutorointi? Tutorointi on opiskelijatapahtumien ohella yksi KOEn näkyvimpiä toimintamuotoja. Lue lisää

KOEn ensimmäinen videoblogi ja Artun terveiset

05.02.2021 Arttu Suorsa

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ifVwixpQrX4[/embed] KOEn hallituksen puheenjohtaja Arttu avaa fiiliksiään alkaneesta vuodesta KOEn Lue lisää

2020 – Sellainen vuosi se

31.12.2020 Jari Koistinen

Vuosi 2020 on ollut hyvin erilainen. Ihmiskuntaa koettelevia vitsauksia on Lue lisää

Näytä lisää