Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Tutorit opiskelijoiden apuna

Tutorointi on opiskelijatapahtumien ohella yksi KOEn näkyvimpiä toimintamuotoja. Uudet opiskelijat tapaavat tutorit ensimmäistä kertaa jo pääsykokeissa ja tutorit ovat mukana uusien opiskelijoiden arjessa koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. KOEssa toimii vuosittain noin 200 tutoria. Tutoriksi voi päästä tutorhaun kautta, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Koulutammekin vuodessa noin 100 uutta tutoria. Tutorit saavat tarvitsemansa tiedot ja taidot tutorkoulutuksissa. Koulutusten jälkeen tutorit ovatkin valmiita tosi toimiin, auttamaan uusia opiskelijoita. KOEn tutorit tunnistat keltaisesta tutorpaidasta. Voit aina kampuksen käytävillä nykäistä hihasta tutoria kun eteesi tulee ongelma johon et löydä ratkaisua.

Valitse sinulle sopivin tutoroinnin muoto

Tutoroinnissa on kolme eri muotoa, joista jokainen tutoriksi haluava löytää varmasti omansa.

Vertaistutorit ovat uuden opiskelijan oppaita erityisesti opintojen alussa, jolloin usein opiskelijalle koulun lisäksi myös opiskelukaupunki on uusi. Tutorit tutustuttavat uudet opiskelijat kouluun, opiskeluympäristöön sekä muihin opiskelutovereihin. Vertaistutorit ovat mukana pääsykokeissa, orientaatioviikolla, esittelevät koulun tiloja ja kampusta, neuvovat mistä mitäkin löytyy, ryhmäyttävät ja vastaavat kysymyksiin. Tutoreiden tehtävät jatkuvat koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan mm. tutorvarttien muodossa.

Kansainväliset tutorit tai tuttavallisemmin kv-tutorit ovat apuna LABiin saapuville vaihto-opiskelijoille. Kv-tutor pitää yhteyttä vaihtariin jo ennen Suomeen saapumista ja tutor onkin usein ensimmäinen suomalainen kaveri vaihtarille. Tutor auttaa vaihtaria Suomeen kotiutumisessa, opastaa käytännön asioissa, neuvoo, ohjaa ja vastaa kysymyksiin. Kv-tutor osaa tai haluaa puhua englantia (tai muita kieliä) ja on kiinnostunut tutustumaan eri kulttuurin edustajiin.

Degree tutorit ovat yhdistelmä vertais- ja kv-tutoria. Degree tutorit opiskelevat englanninkielisessä koulutusohjelmassa ja tutoroivat siinä koulutusohjelmassa opiskelevia uusia kansainvälisiä sekä suomalaisia opiskelijoita. Hän auttaa uusia opiskelijoita käytännön asioissa ja opiskelussa, hän auttaa opiskelijoita tutustumaan ja sopeutumaan uuteen ympäristöön sekä mahdollisesti myös kokonaan uuteen kulttuuriin. Tutorit auttavat myös monikulttuurista ryhmää toimimaan yhdessä ja opiskelijoita tutustumaan toisiinsa.

Haluatko tutoriksi?

Se kannattaa, sillä tutorointi on hauskaa! Voit hakea tutoriksi KOEn tutorhaussa, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Haut järjestetään syys-lokakuussa ja helmi-maaliskuussa. Kaikki hakulomakkeen täyttäneet kutsutaan tutorhaastatteluun ja tutorit valitaan haastattelujen perusteella. Kaikki tutorit osallistuvat tutorkoulutuksiin, jossa he saavat tarvittavat tiedot ja taidot tutorina toimimiseen. Tutorina toimitaan vuosi, jonka jälkeen tutoroinnista on mahdollista saada kolme opintopistettä. Kuka tahansa voi ryhtyä tutoriksi, sinun ei tarvitse olla KOEn jäsen. Kiinnostuitko tutoroinnista? Kysy lisää tutoreilta tai ole yhteydessä meihin!