Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Uusi ammattikorkeakoulu ja uusi opiskelijakunta – yhdessä

LUT-korkeakoulujen hallitukset ovat päättäneet Lahden ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattikorkeakoulun fuusioitumisesta ja uusi LAB-ammattikorkeakoulu aloittaa toimintansa 1.1.2020. Tämän myötä opiskelijakunta LAMKO ja opiskelijakunta SAIKO tulevat myös fuusioitumaan ja uusi opiskelijakunta KOE aloittaa toimintansa myös tammikuun ensimmäisenä päivänä.

Fuusion valmistelut aloitettiin syksyllä 2018 molempien ammattikorkeakoulujen toimesta. Opiskelijakunnat LAMKO ja SAIKO ovat olleet prosessissa mukana alusta saakka ja ovat tuoneet opiskelijoiden ääntä kuuluviin useisiin fuusioita valmisteleviin työryhmiin. Olemme myös aloittaneet opiskelijakuntien fuusion valmistelut samanaikaisesti. Olemme vuoden aikana luoneet täysin uuden opiskelijakunnan, joka palvelee yli 8000 ammattikorkeakouluopiskelijaa Lahdessa ja Lappeenrannassa. Opiskelijakunta KOE tarjoaa myös jäsenpalveluita LUT-yliopiston Lahden kampuksen opiskelijoille yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan (LTKY) kanssa.

”Työtä on ollut paljon, mutta prosessin ollessa maaliviivalla fiilis on aivan loistava. Kaikki on tehty yhdessä, opiskelijoiden etu edellä ja alusta asti tavoitteena oli luoda uusi entistä parempi opiskelijakunta palvelemaan uuden LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Täytyy kiittää sekä Saimaan että Lahden ammattikorkeakoulujen henkilökuntaa ja opiskelijakunta SAIKOa hyvästä yhteistyön rakentamisesta, tästä on hyvä jatkaa uuteen vuoteen!” kertoo opiskelijakunta LAMKOn hallituksen puheenjohtaja Marko Kaira.

Opiskelijakuntien osalta syksyllä 2019 on edessä KOE opiskelijakunnan edustajistovaalit, jossa molempien opiskelijakuntien jäsenten keskuudesta valitaan vaaleilla KOE opiskelijakunnan edustajisto. Tämä edustajisto nimittää myös KOE opiskelijakunnalle hallituksen toimintavuodelle 2020 ja opiskelijaedustajan uuden LAB-ammattikorkeakoulun hallitukseen. KOE opiskelijakunnan henkilöstörakennetta tullaan myös vahvistamaan toiminnanjohtajan ja jäsenpalveluiden asiantuntijan lisäksi edunvalvonnan ja viestinnän asiantuntijoilla.

”Hakiessani SAIKOn puheenjohtajaksi tiesin, että vuosi 2019 on tavallistakin mielenkiintoisempi ja kiireisempi. Fuusiotyö on ollut monin verroin opettavaisempaa ja palkitsevampaa, kun olisin voinut aavistaakaan. On ollut mahtavaa päästä luomaan yhdessä LAMKOn kanssa aidosti uutta ja palvelevampaa opiskelijakuntaa. Erityisen kiitollinen olen aktivoituneista opiskelijoistamme – saimme huoman määrän hakijoita opiskelijakunta KOEn edustajistoon ja odotammekin innolla marraskuun vaaleja. Kiitos korkeakouluillemme opiskelijoiden hienosta osallistamisesta fuusiotyöhön. LAMKOn kanssa yhteistyö on ollut saumatonta. Yhdessä teemme KOEn tulevaisuudesta loistavan!” kertoo opiskelijakunta SAIKOn hallituksen puheenjohtaja Emma Kokkonen.

KOE opiskelijakunta haluaa toiminnallaan vahvistaa opiskelijan ainutlaatuista polkua ensimmäisen päivän fuksista valmistuneeksi ammattilaiseksi. KOE tutorointi hitsaa uudet opiskelijat yhteen sekä auttaa uutta opiskelijaa kampuksella ja verkossa. KOE tapahtumat tarjoavat monipuolista ja virkistävää vaihtelua opintojen rinnalle. KOE edunvalvonta pitää huolen, että opinnot ovat laadukkaita meistä jokaiselle ja opiskelijan arki on mahdollisimman sujuvaa niin kampuksilla, kuin kaupungeissakin. KOE opiskelijaelämä pitää sisällään monipuolisen ja kiinnostavan viestinnän, sekä toimivat jäsenpalvelut, jotka pyrkivät vastaamaan jokaiseen opiskelijaa mietityttävään kysymykseen. KOE opiskelijakunta, KOE LAB.

Lisätietoja

Marko Kaira
Opiskelijakunta LAMKO
Hallituksen puheenjohtaja
050 5020 634
pj@lamko.fi

Emma Kokkonen
Opiskelijakunta SAIKO
Hallituksen puheenjohtaja
044 0338 698
pj@saiko.fi

Edustajistovaalien 2020 ehdokkaiden äänimäärät

06.11.2020

KOEn edustajistovaalien ehdokaskohtaiset äänimäärät löydät täältä. Lue lisää

Edustajiston järjestäytymiskokous 12.11. kello 15 alkaen

05.11.2020

Vuoden 2021 edustajisto  järjestäytyy ensi viikon torstaina 12.11. kello 15 Lue lisää

Edustajiston syyskokous maanantaina 9.11. kello 17.00 alkaen

03.11.2020

Edustajiston syyskokous maanantaina 9.11. kello 17.00 alkaen. Kokous järjestetään Zoomin Lue lisää

LAB-ammattikorkeakoulu Oy:n hallitukseen opiskelijaedustajaksi

31.10.2020

Haluatko päästä vaikuttamaan siihen, kuinka opiskelijoiden ääni kuuluu korkeakoulussamme? Hae Lue lisää

Näytä lisää